NOVINKY : TOTÁLNÍ REKONSTRUKCE TOHOTO BLOGU !
Prosíme všechny Affs (SB) ať si nás přepíšou
jako Kačíí, Renča a Mickey
____________________________________________________

Težší test všeobecný o koních

15. prosince 2010 v 20:54
1)Jak se nazývá část v kopytě, která je tvaru V?

a.)špánek

b)střelka

c)škára

2)Kolik má klisna zubů?

a.) 36 zubů

b.) 41 zubů

c.) 38 zubů


3.)Skoková soutěž se nazývá?


a.)drezura

b.)základy skoků

c.)parkur

4.)Jak se jmenovali koně, které choval kmen Nez-Percé?


a.)Islandský pony

b.)arabský plnokrevník

c.)appaloosa


5.)Jak dlouho je březí klisna?


a.)9měsíců

b.)10 měsíců





c.) 11měsíců


6.) Jaká je normální teplota koně ?


a.) 38 - 38,6 °C

b.) 36,9 - 37,6 °C

c.) 39 - 40 °C


7.) Který kůň byl koněm vikingů?


a.) appaloosa

b.) islandský pony

c.) fjordling


8.)Která z těchto věcí nepatří do vybavení na čištění koně?


a.) hřbílko

b.) kartáč

c.) chaps


9.)Z jakého materiálu je vyrobena pálka na pólo?



a.) pouze ze smrkového dřeva

b.) nejlepší je lipová dřevo

c.) z bambusu


10.) Dá se na dámském sedle skákat?


a.) Ne, jelikož se v něm velmi špatně udržuje rovnováha již při normální jízdě


b.)Ano




11.) Co jsou žuchvy?


a.) nozdry koně

b.) nejširší místo hlavy koně nad kloubem spojující čelisti.

c.)Je to nejužší část hlavy koně


NEPODVÁDĚJTE!(dole jsou odpovědi plus výkon)










Správné odpovědi:1.)b;2.)a;3.)c;4.)c;5.)c;6.)a;7.)c;8.)c;9.)c;10.)b;11.)b

11-10bodů:Super! Blahopřeji ke skvělému výkonu;-)
9-5bodů:Celkem dobré znalosti stále toho o koních víš celkem dost
4-0bodů:No nic moc sedni si s knížkou a chvíli si něco počti. Uvidíš, že za nějakou dobu na tom budeš o hodně lépe.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama